Home 9 Zonder categorie 9 6 Redenen om te kiezen voor een externe vertrouwenspersoon: Een veilige werkomgeving voor iedereen

6 Redenen om te kiezen voor een externe vertrouwenspersoon: Een veilige werkomgeving voor iedereen

Een veilige en inclusieve werkomgeving is essentieel voor het welzijn van je medewerkers en het succes van je organisatie. Ongewenst gedrag zoals pesten, intimidatie, discriminatie en seksuele intimidatie kan een negatieve impact hebben op de productiviteit, het morale en de reputatie van je bedrijf.

Een vertrouwenspersoon kan je helpen om een ​​veilige werkomgeving te creëren en ongewenst gedrag te bestrijden. Maar waarom zou je kiezen voor een externe vertrouwenspersoon in plaats van een interne?

De 6 redenen om te kiezen voor een externe vertrouwenspersoon:

1. Onafhankelijkheid & objectiviteit:

Een externe vertrouwenspersoon heeft geen banden met jouw organisatie, wat zorgt voor een neutrale en objectieve benadering. Dit geeft medewerkers meer vertrouwen om een melding te doen, wetende dat hun verhaal vertrouwelijk wordt behandeld en zonder belangenverstrengeling.

2. Expertise & ervaring:

Onze externe vertrouwenspersonen zijn gespecialiseerd in het omgaan met meldingen van ongewenst gedrag. Ze beschikken over de kennis en ervaring om meldingen op een professionele en discrete manier te behandelen en om medewerkers de juiste ondersteuning te bieden.

3. Neutraliteit & discretie:

Een interne vertrouwenspersoon kan mogelijk te maken krijgen met belangenverstrengeling, wat hun neutraliteit in gevaar kan brengen. Dit kan leiden tot terughoudendheid bij medewerkers om een melding te doen. Onze externe vertrouwenspersoon is daarentegen volledig neutraal en discreet en waarborgt strikte vertrouwelijkheid.

4. Capaciteit & beschikbaarheid:

Een interne vertrouwenspersoon heeft naast taken als vertrouwenspersoon vaak ook andere verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Dit kan leiden tot een gebrek aan tijd en capaciteit om meldingen adequaat te behandelen. Onze externe vertrouwenspersoon is daarentegen volledig beschikbaar voor meldingen en kan deze snel en efficiënt afhandelen.

5. Continuïteit:

Medewerkers komen en gaan. Bij een interne vertrouwenspersoon kan er een onderbreking in de ondersteuning zijn wanneer deze vertrekt of van functie verandert. Onze externe vertrouwenspersoon biedt daarentegen continuïteit en stabiliteit.

6. Uitstraling van professionaliteit:

Het inschakelen van een externe vertrouwenspersoon toont je commitment aan een veilige en inclusieve werkomgeving. Het signaleert aan je medewerkers dat je ongewenst gedrag serieus neemt en hen alle nodige ondersteuning wilt bieden.

Kies voor OnzeVertrouwenspersoon

OnzeVertrouwenspersoon biedt een team van ervaren en deskundige externe vertrouwenspersonen die jou kunnen helpen om een ​​veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor al je medewerkers. We werken op maat en bieden flexibele oplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Neem gerust contact met ons op!

Maak van jouw werkomgeving een veilige plek voor iedereen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Samen creëren we een werkomgeving waar iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

No results found.